Draaipoort

Draaipoort

Uw bestaande poort automatiseren

Poort automatisatie, dat is waar we bij Bertu Toegangstechniek goed in zijn. Op zowel nieuwe als gebruikte draaipoorten kunnen wij deze automatisering toepassen.

Middels het plaatsen van motoren op de poortvleugels van een draaipoort wordt het handbediend openen overbodig. De motoren zorgen ervoor dat uw poort geautomatiseerd opent en sluit. Wij leveren verschillende montage oplossingen en kunnen op die manier altijd aan uw wensen voldoen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bovengrondse automatisering of ondergrondse automatisering.

Wanneer u kiest voor bovengrondse automatisering dan zijn er in feite twee mogelijkheden. U kunt dan kiezen uit lineaire motoren of knikarm motoren. Om een juiste keuze te maken is het belangrijk om te weten wat de diameter van een paal of poer is, en bijvoorbeeld het soort scharnier dat gebruikt is op de plaats waar de vleugels hangen. Weet u niet zeker welke motoren u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag eerlijk advies.

Deze klanten hebben we al blij kunnen maken met het automatiseren van hun poort

 • Electrische toegangspoort is ge├»nstalleerd door Bertu Toegangstechniek. Het systeem werkt naar behoren. Het gehele systeem is keurig en netjes afgewerkt. Duidelijke uitleg.

  Pascal Leferink Avatar Pascal Leferink
  30 september 2020

 • Netjes en goed werk geleverd! Volgens afspraak en op tijd! Top

  solidvoice egon Avatar solidvoice egon
  29 juli 2021
 • Goede service

  Jordi Landkroon Avatar Jordi Landkroon
  23 mei 2020

 • goed werk geleverd, automatische schuifpoort gerepareerd loopt weer als van ouds. tegen goede prijs.

  klaas jansen Avatar klaas jansen
  1 maart 2022
 • BERTU heeft onze draaipoort keurig automatisch gemaakt. duidelijke afspraken! ik ben zeer tevreden!

  Johan Huiskers Avatar Johan Huiskers
  27 augustus 2020

Lineaire motor

Een aandrijving die over het algemeen veel gebruikt wordt bij een draaipoort is de lineaire motor. De lineaire aandrijving wordt gemonteerd aan de achterkant van de palen van de poort (staanders), dus niet de straatkant.

Doordat het een opbouw motor betreft, is de plaatsing van zo’n motor duidelijk

zichtbaar.

U kunt kiezen voor een constructie met lineaire motoren als u bijvoorbeeld een metalen of houten draaipoort heeft waarbij de afstand tussen het draaipunt van de poort en het montagevlak niet te groot is. Bij gemetselde kolommen is dit vaak wel het geval en wordt er gebruik gemaakt van een knikarm constructie.

Knikarm motor

Zoals hierboven is aangegeven wordt een knikarm motor doorgaans toegepast bij constructies met gemetselde kolommen. Een knikarm heeft een grotere reikwijdte ten opzichte van een lineaire motor. Heeft u een draaipoort waarbij de afstand tussen het montagevlak en het draaipunt relatief groot is, dan kan een knikarm motor voor u de juiste oplossing zijn.

Middels deze techniek zal er aan de binnenzijde van de kolom een motor bevestigd worden. Deze wordt dan via een knikarm aan de poort gemonteerd.

Draaipoort met ondergrondse motor

Een constructie met ondergrondse aandrijving kan geplaatst worden op ieder type draaipoort. Vanzelfsprekend wordt deze optie toegepast wanneer men niet wil dat er niets verandert aan de vorm van de poort en geen motor wil zien.

Zo’n ondergrondse motor is een inbouw aandrijving die weggewerkt wordt in de grond, onder het draaipunt van de vleugel. Dit zorgt voor die verfijnde afwerking. Ook hierbij garandeert Bertu Toegangstechniek net als bij alle andere constructies een nauwkeurige en zeer veilige werking.

Waarom kiezen voor een draaipoort van ons?

Uiteraard verzorgt Bertu Toegangstechniek de volledige automatisering van uw draaipoort. Het enige wat u hoeft te doen is zorgen dat er een 230 Volt aansluiting in de buurt van de poort is. Wij regelen dus de rest. Daarnaast zijn wij goed bereikbaar mocht er onverhoopt een keer toch een storing ontstaan op uw bestaande poorten.

Verder:

 • Zijn al onze automatisering systemen absoluut waterdicht.
 • Wij leveren duurzame oplossingen. U hoeft dus niet bang te zijn voor corrosie.
 • Onze draaipoorten kunnen altijd open, ook wanneer de stroom er onverhoopt even af is.
 • Wij werken enkel samen met de beste fabrikanten. Deze hebben wij zelf zorgvuldig vergeleken.
 • Veiligheid staat voor ons voorop.
 • Wij leveren simpelweg puur vakwerk.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies voor uw onderneming of voor bij u thuis? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


Ons werkgebied

Uiteraard leveren wij onze diensten door Oost Nederland. Zo hebben we al een aantal bestaande draaipoorten mogen automatiseren en nieuwe schuifpoorten geplaatst in: Hengelo, Losser, Enschede, Deventer, Oldenzaal, Zwolle en Deventer.